טחורים לאחר לידה
אל הריון ולידה מתלווים שינויים פיזיולוגיים שעלולים לגרום להתפתחות של טחורים. נשים שמעולם לא סבלו מטחורים מגלות לראשונה מטרד מכאיב. הטחורים הם כלי דם שממוקמים באזור פי הטבעת במטרה לסייע לנו לשלוט ביציאות. במצב תקין הטחורים אינם מורגשים כלל, אנחנו מתחילים להרגיש את הטחורים כאשר הם מתנפחים, צונחים, נסדקים וגם מדממים. בשלב ראשון תרגישו תחושה של גרד, עקצוץ או כאב קל. טחורים אחרי לידה נוצרים בעקבות לחץ שמופעל על האגן. המשקל של העובר מעמיס על האגן ויוצר בעיית טחורים.
דרגות חומרה של טחורים
- טחור נפוח בלבד
- טחור שיצא החוצה וחזר פנימה באופן עצמאי
- טחור שיצא החוצה ויש להחזירו (החזרה בלחיצה)
- טחור שיצא החוצה ולא ניתן להחזיר אותו בלחיצה (נדרש הליך רפואי)
מה גורם לטחורים במהלך הריון ואחרי לידה?
הריון מעמיד את הגוף והנפש של האישה בפני אתגר. במשך 9 חודשים העובר גדל בתוך גוף האישה, ניזון ממנה ועולה במשקל. עם ההתקדמות של ההיריון הלחץ שמופעל על אזור האגן עולה וכך גם נפח הדם ולחץ הדם. ההמלצה על נטילת תוסף ברזל גורמת לעתים לבעיית עצירות. שילוב בין העצירות לבין הלחץ שמופעל על האגן מעלה את הסיכויים להתפתחות של בעיית טחורים במהלך ההיריון וגם טחורים לאחר לידה. אם שמת לב לבליטה בפי הטבעת מדובר בטחורים חיצוניים. דימום בשעת מתן צואה עשוי להעיד גם כן על בעיית טחורים.
איך מטפלים בבעיית טחורים לאחר לידה?
ההחלמה מהלידה תוך טיפול בתינוק אינה פשוטה. הדבר האחרון שאת צריכה עכשיו זה גם בעיית טחורים. על כן, תשמחו לדעת שאפשר לטפל בטחורים בקלות. לרוב, טחורים לאחר לידה וחולפים מעצמם לאחר כמה שבועות אבל כדי להקל על הכאב ולהאיץ את תהליך ההחלמה כדאי להשתמש קרם אלופרופוליס שנחשב לקרם פלא אפקטיבי במיוחד.. על מנת להקל על הכאבים חשוב להקפיד על תזונה עשירה בסיבים ושתייה מרובה של מים. ישיבה באמבט עם מים קרירים מכווצת את כלי הדם ומאלחשת מעט את הכאב. כדאי להקפיד להימנע ממאמץ פיזי עד להחלמה מלאה. ישיבה ממושכת בשירותים מפעילה לחץ מיותר על האזור. להגנה על האזור הכאוב נמליץ להחליף את נייר הטואלט הרגיל במגבונים עדינים.
מה גורם לטחורים להופיע אחרי הלידה?
גם נשים שלא סבלו מטחורים במהלך ההיריון עשויות לפתח בעיית טחורים לאחר לידה. הלחץ הרב שמופעל על רצפת האגן במהלך הלידה גורם לטחורים לצאת החוצה. שימוש בתכשירים טבעיים מסייע בהקלה על הכאב, הרגעה וריפוי מהיר של האזור. במידת הצורך כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל וליטול תרופות לשיכוך הכאב. ניתן למצוא היום כמה סוגים של תכשירים לטיפול בטחורים, התכשירים אינם דורשים מרשם רופא. חשוב לשים לב לרשימת המרכיבים בכל מוצר, לוודא התאמה לשימוש במהלך הנקה. משחה נגד טחורים עם אלמנט הרגעה, שיכוך כאב וחיטוי תביא להקלה כמעט מיידית.